Events

DE ZOMER VAN ONS MADAM

De Zomer Van Ons Madam is terug voor een 5e jaargang!

De formule blijft de simpele maar unieke combinatie van een gezellige setting, een vaste menu per avond & comedy of concert, dit jaar ook in combinatie met bvb een dansworkshop of een tasting.

Eten, drinken, muziek en goei compagnie, wat heeft ne mens nog meer nodig?!

RESERVEER UW PLAATSEN! (Selecteer "DE ZOMER VAN ONS MADAM 2024" + juiste datum)

CUBAANSE SALSA AVOND - VOLZET

(Live band + Salsa workshop + Cubaanse menu)


woensdag 17 juli - 19:00
# Genre: Cuban, Salsa, workshop, live music
# Prijs: €55 (incl  workshop, live concert & menu, excl. dranken)


Eerdere "Zomer van ons Madam"-uitstapjes naar Peru met Chicos Y Mendez, Argentinië met El Sonidero Insurgente of Mexico met Mariachi Los Tarascos, leerden dat Lebbeke volledig down is voor Latijns-Amerikaanse vibes.

Dit jaar gaan we (letterlijk) een stapje verder met een Cubaanse avond, inclusief Salsa workshop en live concert, onder leiding van zanger en dansinstructeur Daniel Lopez Montejo en zijn D'Love Band.

 
Deze geboren Cubaan, die sinds 2005 in België woont, maakt met zijn passie voor muziek al vele jaren furore als professionele singer-songwriter, zanger en dansinstructeur. Zijn finaleplek in "The Voice van Vlaanderen" 2013 effende het pad naar meer (inter)nationale bekendheid en het opstarten van Salsagozza, zijn eigen salsa dansstudio.

De salsa heeft een Zuid-Amerikaanse oorsprong en zou in de jaren 20 ontstaan zijn, voornamelijk bepaald door Cubaanse invloeden. Het verhaal gaat dat Latino’s, die gekend staan om hun ongekend gevoel voor ritme, tijdens hete zomeravonden bijeenkwamen op langgestrekte stranden en elkaar op het ritme van de golven leerden dansen. Salsa is meer dan enkel een dans, het heeft een geheel eigen cultuur, muziek en techniek en bracht toen in de jaren 20 en nu nog steeds mensen dichter bij elkaar.

Wat kan je verwachten?
Cuban vibes all the way!
Terwijl Daniel je met een 45 minuten durende workshop onderdompelt in het ritme van de salsa (ook voor beginners), serveert Madam Jeanne Cubaanse gerechten (Cuban nacho's, Cuban sandwich, Arroz con Leche,...), dranksuggestie(s) op zijn Cubaans, waarna we de avond feestelijk voorzetten met een live salsa concert  van Daniel zijn D'Love Band


#LINK: Facebook Salsagozza
#VOORSMAAKJE: Youtube - D'Love Band at Sfinx Festival

#VOORSMAAKJE: Youtube - Daniel Lopez Montejo - Q Music
#VOORSMAAKJE: Youtube - Salsagozza lessen

VINCENT VOETEN

(+ support Bas Dillen)

woensdag 31 juli - 19:00
# Genre: Comedy
# Prijs: €45 (incl ticket + menu)
# Menu:

- Starter: Ibericokroketjes

- Stoofvlees met frieten en slaatje

- Dessert: Rijstpap met bruine suiker


Vincent Voeten staat nog maar sinds 2016 op de planken, maar aan de talenten van deze Kempische politie-inspecteur valt niet te twijfelen. Met comedians Jimmy Carr en Anthony Jeselnik als grote voorbeelden ontwikkelde hij snel zijn eigen stijl: zwartgallige, snoeiharde jokes met een gortdroge vertelling.

Hij schopte hij het al tot in de finale van de Lunatic Comedy Award, werd gekroond als winnaar van de Utrechtse Comedy Talent Award – de grootste stand-up wedstrijd van Nederland, werd vervolgens opgepikt door Jens Dendoncker, tourde als Young One met Michael Van Peel, als support voor Alex Agnew en won de 13de editie van Humo's Comedy Cup en debuteerde met zijn avondvullende show "SMAAD". Tevens schreef Vincent mee aan programma's zoals De Slimste Mens ter Wereld, Geubels en de Belgen en Is er een dokter in de zaal?


Vincent Voeten, not for the faint of heart.


Bas Dillen, cafébaas in hart en nieren en een echte family man, weet met zijn onmiskenbare Antwerpse charme, authenticiteit en heerlijke punchlines stilaan een plekje te veroveren in de harten van comedy liefhebbers overal. Bij Bas' eerst deelname aan Humo’s Comedy Cup in 2023 schopte het al meteen tot in de halve finale! Dit opkomend talent aan het comedy firmament zal je zeker laten lachen, nadenken en vooral genieten van elke minuut van zijn optredens. En dit is nog maar het begin…


#LINK: Facebook Vincent Voeten
#VOORSMAAKJE: Youtube Vincent Voeten
#VOORSMAAKJE: Youtube Bas Dillen

FREE "DE ZOMER VAN" CLOSING PARTY

w/ ASKULTURA (Miami, USA)

dinsdag 27 augustus - 21:00

# Genre: Rumba - Ska - Rock - Zomer!
# Prijs: gratis

We sluiten de het einde van onze 5e zomerreeks, het einde van de zomer, af met een gratis feest! Het toeval wil dat ASKULTURA uit Miama net op dat moment Europa doorkruist met hun uiterst dansbare muziek. 

Geboren in Miami met een Noord/Zuid-Amerikaanse, Europese en Aziatische voorgeschiedenis, brengt ASKULTURA een mix van ska, reggae, rumba, folk, punkrock. Van zomerse reggae en rumba grooves to uptempa ska, kortom, moeilijk om stil te blijven staan. Vandaar dat dit ook een staand concert zal worden.

Anders als op andere zomeravonden in het verleden, blijft Madam Jeanne deze avond open met het gewoonlijke menu. Wil u eten voor het concert, kan u reserveren en nadien om 21:00 op de parking van het concert genieten en nog iets drinken, ...


Afsluiten in stijl?! Afgesproken?!


#LINK: Facebook Askultura
#VOORSMAAKJE: Youtube - Askultura - Early Warnings
#VOORSMAAKJE: Youtube - Askultura - In Water We Trust

16/06 > 07/09 EXPO JEANNE

Heel de zomer door hangen er foto- of schilderreeksen in onze doorgang. Elke twee weken verandert de kunstenaar.

16/06 > 29/09 Inge Vinck (foto)
02/07 > 13/07 Rudy Monsieur (schilder, tvv kotk)
16/07 > 03/08 Rodin Collectief (foto)
13/08 > 31/08 .Roel Vande Winkel (concertfotografie)

WINE TASTING + FOOD/MUSIC PAIRING

 (wijntasting met aangepaste live muziek en bijpassende gerechten, door artiest/sommelier Bram Van Den Berghe)


woensdag 24 juli

# Genre: Tasting /  Live Music / Food pairing
# Prijs: €70 (incl wijnen, water op tafel, live muziek, gerechtjes)
# Menu: bijpassend klein gerecht bij elke wijn
# Muziek: bijpassende livemuziek bij elke wijn


Vinamuse is het geesteskind van Bram Van Den Berghe, die naast professioneel muzikant & songwriter, als gitarist bij oa Niels De Stadsbader en Helmut Lotti goes Metal of als 1/2 van Bram & Lennert, ook gediplomeerd sommelier is.


Er bestaan heel veel goeie sommeliers die geweldig wijn en food kunnen pairen, maar de vraag die Bram zich telkens weer stelde, was: welke muziek past hier nu eigenlijk bij?


In dit unieke concept proeven we niet alleen 7 door hem geslecteerde klassewijnen, maar voorziet hij die ook van bijpassende live muziek en sappige anekdotes.


Wij doen er met Madam Jeanne nog een schepje bovenop en matchen deze intieme winetasting met bijpassende gerechtjes in tapasstijl.


"Where Music Meets Wine", kortom, een zintuigprikkelende avond vol wijn, eten & muziek!


Misschien wel het perfecte vaderdagcadeau?!

#LINK: Instagram Vinamuse


BERT GABRIËLS

(+ support Els Verhofstede)

woensdag 21 augustus - 19:00
# Genre: Comedy
# Prijs: €45 (incl ticket + menu)
# Menu:

- Starter: Calamares met tartare

- Vol-au-vent met frieten en slaatje

- Dessert: Duo van Chocomousse


U kent Bert Gabriëls ongetwijfeld als comedy- en theatermaker. Als solo stand-upcomedian tourde hij al met vijf zaalshows, geïnspireerd door zijn job als jurist. Hij schrijft, regisseert en speelt daarnaast ook theatervoorstellingen, eigen producties maar ook voor andere gezelschappen.Op televisie presenteerde hij samen met Henk Rijckaert het Canvas-programma ‘Zonde van deZendtijd’. In 2015 ging hij voor het programma ‘Terug naar eigen land’ met een aantal bekende Vlamingen naar Irak om de route te volgen die vluchtelingen afleggen op weg naar Europa.

In zijn volgende voorstelling ‘Live vanuit de Wetstraat’ geeft hij vanaf begin 2025 een unieke kijk achter de schermen van onze uitvoerende macht. Bert werkte namelijk gedurende drie jaar als jurist op het Kabinet voor Asiel en Migratie, onder de vleugels van Sammy Mahdi en vervolgens Nicole de Moor, en volgde er vanop de eerste rij hoe het er achter de schermen van de politieke kabinetten écht aan toegaat.

Mogelijk krijgen we bij Madam Jeanne al een voorproefje van zijn nieuwe show?

Support van dienst, Els Verhofstede, is een stand-up comedienne uit Halle. In haar ‘late fourties’, een late roeping als comédienne, speelt ze een salvo en hoog tempo aan grappen over vrouwelijkheid, ouder worden, de menopauze en het opvoeden van jongvolwassen zonen.


#LINK: Facebook Bert Gabriëls
#VOORSMAAKJE: Youtube Bert Gabriëls

RESERVEER UW PLAATSEN! (Selecteer "DE ZOMER VAN ONS MADAM 2024" + juiste datum)

CONTACTEER ONS


Brusselsesteenweg 69

9280 Lebbeke

Email: niels@madamjeanne.be

Tel: 0498 53 67 56

TER PLAATSE

 • Dinsdag tem zaterdag
  • 11:30 - 14:30
  • 17:30 - 21:30
 • Privéfeestje: contacteer ons gerust voor de mogelijkheden


  TAKE AWAY


  Dinsdag tem zaterdag

  • Middag
   • 11:30 - 13:30
   • Besteld voor 11:00
  • Avond
   • 17:30  - 20:00
   • Besteld voor 17:00